Çfarë është tokenomics dhe si mund të ringjallë ekonominë

10/02/2021

Tokenizimi kombinon biznesin tuaj me teknologjinë blockchain dhe lëshon shenjat e biznesit tuaj që në thelb janë të ngjashme me aksionet.

Duke u lidhur me një bllokues, ju gradualisht mund të automatizoni të gjitha proceset e biznesit tuaj. Në të njëjtën kohë, ju keni të dhëna të azhurnuara për kostot tuaja, ndaj të cilave mund të reagoni shpejt dhe të kurseni në mënyrë të konsiderueshme. Sapo të automatizoni të gjithë biznesin tuaj dhe të jeni lidhur me blockchain, biznesi juaj do të jetë pa sherr dhe i mirëorganizuar për investitorët e mundshëm që duan të blejnë argumentet tuaja.

Tokenizimi është procesi i mbrojtjes së të dhënave të ndjeshme duke zëvendësuar një numër të gjeneruar nga një algoritëm i quajtur token. Tokenizimi shpesh përdoret për të parandaluar mashtrimet me kartat e kreditit. Këto shenja mund të transmetohen përmes internetit ose përmes rrjeteve të ndryshme pa tel të nevojshme për të përpunuar pagesat pa ekspozuar detajet aktuale të bankës. Numri aktual i llogarive bankare ruhet në një vend të sigurt.

Tokenizimi është një metodë që shndërron të drejtat e një aktivi në një shenjë dixhitale.
Supozoni se ka një shtëpi për 200,000 €. Tokenizimi mund ta kthejë këtë apartament në 200,000 argumente (numri është plotësisht arbitrar, kështu që mund të jetë 2 milion argumente). Kështu, secila shenjë përfaqëson 0.0005% të aktivit themelor. Më në fund, ne do të lëshojmë një shenjë në një platformë që mbështet kontrata inteligjente siç është Ethereum, kështu që argumentet mund të blihen dhe shiten lirshëm në një shumëllojshmëri shkëmbimesh.

Kur blini një shenjë, në të vërtetë po blini 0.0005% të aseteve të pronës. Ju blini 100,000 argumente / argumente dhe zotëroni 50% të pasurive tuaja. Ju blini 200,000 argumente / argumente dhe zotëroni 100% të aseteve. Padyshim, ju nuk do të bëheni pronar i ligjshëm i pronës. Meqenëse Blockchain është një libër publik fiks, ai siguron që sapo të blini argumente, askush nuk mund të "fshijë" pronën tuaj, edhe nëse nuk është e shënuar në kadastrën e pasurive të patundshme. Duhet të jetë e qartë pse Blockchain lejon këtë lloj shërbimi.

Tokenizimi i pasurive të tjera funksionon në të njëjtën mënyrë. Nëse ka një imazh prej 50 milion EUR të Picasso-s, ai gjithashtu mund të tokenizohet. E njëjta gjë vlen për ari dhe diamantet dhe letrat me vlerë të tjera dhe pasuritë e paluajtshme.